Hoe kan Embrace koppelen met Lync (Skype For Business)?

Microsoft Lync (Skype For Business) is een communicatieservice, die gebruikers in staat stelt op nieuwe manieren met elkaar in contact te komen. Lync biedt intuïtieve communicatie mogelijkheden met aanwezigheidsgegevens, chatberichten, audio-/videogesprekken en geavanceerde onlinevergaderingen met pc-audio, video en web vergaderingen.
Embrace integreert met Lync op basis van de Embrace Lync Connector (hierna: ELC). Via de profiel pop-up in Embrace wordt de aanwezigheidsinformatie getoond en kan een (telefoon)gesprek gestart worden met een desbetreffende collega. ELC kan op twee manieren ingezet worden, zijnde: er kan gebruik gemaakt worden van de Lync Desktop Client, maar ook van een on-premise service d.m.v. een UMCA koppeling.

Voorwaarden

Installatie pakket van Lync 2013 Basis applicatie, bij een on-premise oplossing niet nodig (download op http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35450)

Redis server (download is beschikbaar op https://github.com/MSOpenTech/redis/)

Lync Redist, deze zit in de Lync SDK. (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=36824)