Hoe kan Embrace koppelen met Exchange?

Exchange is een communicatieserver voor e-mail, (gedeelde) agenda, taken en contactpersonen binnen de organisatie.
Bij de koppeling van Exchange aan Embrace worden op een aantal plaatsen in de Exchange server informatie beschikbaar gesteld. De profiel-popups (B.4) en de profiel startpagina in Embrace worden voorzien met informatie uit de Exchange agenda. Daarnaast is er een koppeling vanuit de teamplanner (B.2) naar de Exchange server en is het mogelijk om vanuit Embrace afspraken en taken in Exchange agenda te zetten.

Voorwaarden
Om Embrace te koppelen aan Exchange moet de Exchange server aan een aantal eisen voldoen, zijnde:

• de Exchange webservice moet (vanaf buiten) beschikbaar zijn.
  • er moet een Exchange Service account beschikbaar zijn met impersonatie rechten.

Gerelateerde informatie

Meer informatie Embrace Kennisbank

B.3-1 Planner
Planner is een standaard functionaliteit van een Embrace. De planner is een overzicht van alle afspraken, taken en mijlpalen binnen een team. Ieder teamlid kan afspraken, taken en bijeenkomsten inschieten en daarbij andere teamleden uitnodigen. Voor projectteams is de planner ook een handig hulpmiddel om deadlines te monitoren. De planner functionaliteit wordt gekoppeld (o.b.v. een webservice) aan alle outlook agenda’s binnen de organisatie. Door middel van de koppeling worden afspraken, taken en mijlpalen die aangemaakt zijn in Embrace overgezet naar Outlook Exchange (en desbetreffende agenda’s).

B.3-2 Profiel Agenda
Op iedere plek op Embrace waar een profiel blokje (profielfoto, voor- en achternaam) wordt weergegeven is de zogeheten profiel pop-up (visitekaartje) na een klik zichtbaar, zie onderstaande afbeelding.
In de profiel pop-up worden diverse informatievelden getoond, zijnde: profielfoto, voornaam, tussenvoegsel, achternaam, functie, telefoon werk, e-mail werk, beschikbaarheid op basis van Lync (groen bolletje betekent dat persoon online is). Daarnaast wordt op basis van de Outlook Exchange koppeling de beschikbaarheid getoond van een werkweek. Wanneer iemand een afspraak heeft in een dagdeel (ochtend of middag) dan wordt dat dagdeel blauw/rood (als bezet) weergegeven. Optioneel is het ook mogelijk om de huidige afspraak uit te lichten: tijdstip + onderwerp van afspraak.