Hoe kan Embrace koppelen met het content management systeem Umbraco?

Umbraco is een open-source content management systeem en wordt binnen Embrace gebruikt voor managed content. Hiermee wordt content bedoeld die door bijvoorbeeld afdeling Communicatie of P&O beheert wordt . Denk hierbij aan organisatienieuws, procesinformatie of facilitaire informatie. Gebruikers van het social intranet kunnen reageren op deze content, maar kunnen de content niet zelf plaatsen, wijzigen of verwijderen.

Het grote voordeel van Umbraco is de gebruikersvriendelijkheid en flexibiliteit. Het CMS werkt simpel en intuïtief en is daardoor te gebruiken zonder handleiding of intensieve training. Onze voorkeur om Umbraco als CMS te gebruiken heeft ook een financiële drijfveer, we kunnen meer bereiken met minder tijd en geld.

Umbraco leent zich daarnaast uitstekend voor maatwerkoplossingen. Het systeem werkt in principe met elk type database met standaardondersteuning voor MySQL en MSSQL. Umbraco maakt uitsluitend gebruik van open standaarden, waaronder XML, XSLT, HTML en CSS.

Voordelen voor redacteuren:

• rustige en gebruiksvriendelijke interface;
  • geïntegreerde WYSIWYG editor (canvas) met spellingchecker;
  • meertalige ondersteuning, ook in het Nederlands;
  • inclusief directe integratie met Microsoft Word.

C.1 Umbraco koppeling

De koppeling tussen Umbraco en Embrace is voornamelijk gebaseerd op de programmeertaal JSON. Hiermee wordt de data (titelpagina, inhoud pagina, gerelateerde links, gekoppelde personen, Embrace-teams, Embrace-gebruikers etc.) aangeroepen via Embrace door de URL door te geven aan Umbraco waarbij Umbraco deze als JSON resultaat terug geeft. Embrace interpreteert dit JSON resultaat en zet dit naar eigen datamodel om, zodat het bruikbare informatie wordt voor die opgevraagde pagina. Concreet gesteld betekent het dat alle logica in Umbraco zit en Embrace het visuele deel regelt (bijvoorbeeld hoe en wat wordt weergegeven in Embrace) De communicatie met Umbraco is afgeschermd en alle verzoeken en data verloopt via een beveiligde API.

Een belangrijk onderdeel van de koppeling tussen Embrace en Umbraco is de zogeheten Widget Framework. Deze Widget Framework is ontwikkeld om het beheer en invulling van de widgets (blokjes op de persoonlijke startpagina) binnen Embrace te eenvoudiger voor de klant. Een klant kan bijvoorbeeld eenvoudig de titels van de widgets aanpassen en eventueel de invulling naar eigen inzichten aanpassen.