Hoe ziet Embrace usermanagement eruit?

Voor het beheer, onderhoud en toegangsbeleid heeft Embrace een aantal Usermanagement modules ontwikkeld. De Usermanagement modules zijn tweeledig te interpreteren: Enerzijds maken Usermanagement modules het mogelijk om sommige bewerkingen op gebruikers niet (alleen) in Embrace uit te voeren maar ook in een ander systeem zoals Active Directory (hierna: AD), Azure Active Directory of bijvoorbeeld een custom CRM systeem. Sommige wijzigingen worden in zowel Embrace als in het externe systeem opgeslagen, bijvoorbeeld of iemand extern is. Andere wijzigingen worden alleen in het externe systeem opgeslagen, bijvoorbeeld het wachtwoord van een gebruiker of het telefoonnummer.

Anderzijds zorgen de Usermanagement modules voor het toegangsbeleid (manier van inloggen en de bijbehorende authenticatieproces) van de gebruikers. Het toegangsbeleid wordt in combinatie met Active Directory Federation Services (hierna: ADFS) opgezet. Het toegangsbeleid heeft vier functionele uitgangspunten, zijnde:

• Medewerkers met AD-account, welke inloggen vanuit het interne netwerk van de klant, krijgen een Single Sign-On experience. Dit houdt in dat zij na het inloggen op hun werkplek ze niet meer hoeven in te loggen op Embrace. Zodra de webbrowser de Embrace-pagina opent worden zij als gebruiker herkent.
  • Medewerkers met AD-account, welke inloggen van buiten het interne netwerk van de klant, krijgen een inlogportaal (ADFS) waarop zij met dezelfde inloggegevens als op hun werkplek kunnen inloggen op het intranet.
  • Niet-medewerkers (externen), welke inloggen op het intranet (binnen of buiten het netwerk), krijgen een inlogportaal (ADFS) waarop zij met een e-mailadres en wachtwoord kunnen inloggen. De accounts kunnen buiten het AD van de klant worden beheerd.
  • (Optioneel) Medewerkers zonder AD-account, welke inloggen van binnen of buiten het netwerk, krijgen een inlogportaal (ADFS) waarop zijn met een apart inlogaccount kunnen inloggen op Emrbace.